Espressomachine

Geplaatst op: 14-03-2013

Thuis genieten van een kopje koffie? Dat kan natuurlijk ook met een espressomachine. Hiermee maak jij je eigen kop koffie met jouw favoriete smaak. Waar je ook van houdt, een espressomachine zorgt voor de ultieme ervaring met koffie. Ook als je liever een café au lait of een cappuccino wil, zit je met een espressomachine goed. Een espressomachine is verkrijgbaar in verschillende soorten. Op deze website zullen enkele soorten machines besproken worden. De volautomatische espressomachine is vooral thuis populair. Afwisselen met meerdere smaken en verschillende soorten koffie. Daarnaast is een pistonmachine zeer geliefd in horecagelegenheden waar men kan genieten van een meer professioneel gezet kopje koffie.

Volautomatische espressomachine

Een volautomatische machine zet voor jou het meest verse kopje koffie. Bovenop de machine zit een ruimte waarin je de ongemalen koffiebonen in doet. Tijdens het zetten van de koffie maalt de machine de bonen en zo krijgt u een vers kopje koffie. Het is mogelijk om zelfs jouw gewenste sterkte van de koffie aan te geven op de machine. Zo kun je zelfs afwisselen als je van meerdere smaken houdt. Naast een 'gewone' koffie, kun je ook genieten van een café au lait of een cappuccino dankzij het melkreservoir of het melkpijpje.

Pistonmachine

Liever een pistonmachine? Een pistonmachine is bij voorkeur meer geschikt voor de ervaren espressodrinkers. De werking van een pistonmachine is als volgt: De machine beschikt over een bakje, waar een handvat aan zit. In dit bakje doe je de gemalen koffie. Je plaatst het bakje dan terug op de machine. Het voorverwarmde water wordt dan met een hoge kracht door het bakje met koffiemaling geperst. Dit stukje vakmanschap waar het koffiemachines betreft  is tot nog toe vooral terug te vinden in horecagelegenheden waar uitbaters hun gasten willen laten genieten van het allerbeste kopje koffie.