Koffie

Geplaatst op: 14-03-2013

Koffie is razend populair

Tegenwoordig is koffie van hoge kwaliteit razend populair. Vele bedrijven, particulieren en winkels bieden hun klanten en werknemers Italiaanse espresso aan van uitermate hoge kwaliteit gebaseerd. De meeste bestellen hun koffie via een online koffiewinkel als Koffie thee plaza de Gróótste premium koffie webshop. Dit alles vanwege de ruime keuze, het gebruiksgemak aangezien de koffie snel op locatie geleverd wordt en de flexibiliteit omdat men geen contractverlichtingen heeft. Hieronder vindt u info over de geschiedenis van het zwarte goud.

Geschiedenis

Koffie heeft een wereldwijde geschiedenis. De ontdekking van koffie is gedaan in Ethiopië. Naar een vermoeden van ontdekkingsreizigers kauwden Ethiopische stammen toen op koffiebonen. In de Jemenitische havenstad Mokka raakten later de Arabieren ook bekend met koffie. Mokka was rond het jaar 1000 een belangrijke havenstad waar de Arabieren veel handel dreven. Zij exporteerden de koffie naar landen als Egypte en Syrië. 

Pas aan het eind van de 16e en aan het begin van de 17e eeuw werd koffie bekend in Europa dankzij ontdekkingsreizigers en zeevaarders. Omdat Venetië op dat moment de belangrijkste handelsstad was van Europa, waren de Venetianen de eersten die koffie hierheen importeerden. Koffie bleek een succes in Venetië, hier werd dan ook het eerste koffiehuis gevestigd. Na de Venetianen, startten ook de Nederlanders met de import van koffie. Het lukte de Nederlanders om te beginnen met de koffieproductie in Indië. Dit bleek een groot succes, omdat het klimaat zeer geschikt was. In de 18e eeuw werd koffie volksdrank nummer een en deze plaats heeft het nog steeds.

Koffiehuizen

In de 17e eeuw ontstonden ook de eerste koffiehuizen in Frankrijk. In deze openbare gelegenheden, konden de mensen samen komen om te genieten van een kopje koffie. In Frankrijk kwam hier de gegoede bourgeoisie bijeen. Verder werden er ook vaak lezingen gegeven door Franse filosofen van de Verlichting en bekende Europeanen van die tijd. Deze koffiehuizen waren plaatsen waar men over politieke onvrede en dergelijke kon spreken. Hierdoor werden de koffiehuizen een plek waar meer dan eens oproer onder de bevolking ontstond. De Franse Revolutie is hier een voorbeeld van.