Recepten

Geplaatst op: 14-03-2013

Koffie wordt tegenwoordig ook al veel verwerkt in recepten om een gerecht een lekkere koffiesmaak te geven. Veel mensen drinken koffie alleen als warme drank en zijn niet bekend met de lekkere gerechten waar koffie in gebruikt wordt. Lees hieronder over de mogelijkheden die koffie te bieden heeft. We geven jullie enkele fijne recepten die eenvoudig te maken zijn.

Ijskoffies

Het is zomer, een heerlijk zonnetje schijnt en je hebt wel zin in koffie. Maar koffie wordt warm gedronken. Al aan een ijskoffie gedacht? Deze soorten koffies worden koud geserveerd met bovenop de koffie of door de koffie heen ijs of melkschuim. Eventueel kun je dan ook nog ijsblokjes toevoegen om het geheel een ijstintje te geven.

Tiramisu

Koffie kan vooral gebruikt worden in combinatie met ijs. Wie kent de overheerlijke tiramisu varianten met koffie niet? Deze klassieker uit Italië kan met verschillende koffies, likeuren en zelfs met verschillende vruchten bereidt worden. Hou je van tiramisu, maar je wil een keer variëren? Probeer dan nu tiramisu met een andere koffie. Misschien hou je van een meer pittigere smaak in combinatie met een zacht roomijs? De combinaties van koffie in tiramisu kunnen zo eindeloos zijn als jij zelf wil.

Koffie-walnotentaart

Een ander lekker dessert is de koffie-walnotentaart. Deze taart kan altijd en bij iedere gelegenheid geserveerd worden. Of het nu een verjaardag, een feestje of een gewone middag is, deze taart zal altijd heerlijk smaken. Voor de bereiding van deze taart wordt instantkoffie gebruikt. Dit wordt toegevoegd aan het deeg voor de taart in de oven gaat.